«ΙΝVEST EU: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ»

Το φόρουμ με θέμα: «ΙΝVEST EU: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ», θα πραγματοποιηθεί την  ερχόμενη Τετάρτη, 31 Μαίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών τραπεζών, μεγάλων οργανισμών, δήμων και επενδυτών.

Τα επίκαιρα ερωτήματα που θα επιχειρήσει να απαντήσει  η εκδήλωση, είναι: Ποιες οι βασικές προϋποθέσεις για  μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη    έργων και επενδύσεων   υψηλής ποιότητας στη χώρα μας; Που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, ποια χρηματοδοτικά και θεσμικά εργαλεία θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και ποια είναι η επόμενη γενιά έργων που θα πραγματοποιηθεί με Συμπράξεις; Είναι τελικά εφικτός ο στόχος των 300 εκατ. ευρώ τον χρόνο για έργα ΣΔΙΤ;

Η εκδήλωση, οργανώνεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δραστηριοτήτων της επενδυτικής πρωτοβουλίας Α – Energy Investments με την ευγενική συνεργασία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα,  του  Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και άλλων συναρμόδιων δημόσιων φορέων και υπουργείων, τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ,  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD), οργανισμών που ήδη αναπτύσσουν έργα με ΣΔΙΤ (όπως ο ΟΑΣΑ και η ΚτΥπ), ή ετοιμάζονται να αναπτύξουν (όπως  η ΔΕΗ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Δήμων και ασφαλώς ιδιωτών επενδυτών. Στην εκδήλωση, συμπράττει ως σύμβουλος τύπου η Actionglobalcommunications.

Εξοικονόμηση ενέργειας, φυσικοί πόροι και  νέες εγκαταστάσεις

Οι προτεινόμενες νέες συμβάσεις ΣΔΙΤ σε κρίσιμους τομείς, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και εν γένει φυσικών πόρων (οδοφωτισμός, έξυπνα κτίρια / εγκαταστάσεις / νοσοκομεία),νέες εγκαταστάσεις (logistic centers, μουσεία, τουρισμός, ψηφιακές υποδομές / υπηρεσίες),  είναι ένα νέο θέμα στο οποίο θα εστιάσει η εκδήλωση , αμέσου ενδιαφέροντος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνον. Ένα επίσης  νέο  θέμα που θα συζητηθεί ,  αφορά τις προτάσεις και τα θεσμικά μέτρα που προτείνει η  ΔΕΗ σχετικά με τις επενδύσεις εξοικονόμησης, με παράλληλη μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων, και εφαρμογή των Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) με βάση τις οποίες θα αυτοχρηματοδοτούνται τα μέτρα βελτίωσης. Απαντήσεις επίσης θα δοθούν και στο ερώτημα ποιες είναι οι άμεσες επενδυτικές προτεραιότητες στην τρέχουσα χρονική συγκυρία και πώς μπορούν να επισπευστούν.

Οι ομιλητές

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές της εκδήλωσης,  ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, Υφυπουργός Οικονομίας  και  Ανάπτυξης, ο  κ. ΄Αρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής, Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος  της ΚΕΔΕ, ο κ. Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, ο κ. Παναγιώτης Κορκολής, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, ο  κ. Νίκος Δένδιας,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  «Νέα Δημοκρατία», ο κ. Θάνος Βούρδας,Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  ο  κ. Γιώργος Στασινός  Πρόεδρος ΤΕΕ, ο κ. Γιώργος Ανδριώτης Αντιπρόεδρος ΔΕΗ ΑΕ, ο κ. Στέλιος Μιχελάκης, Structured Finance and Joint Initiatives, North, Central and South East Europe, Ευρωπαϊκή  Τράπεζα  Επενδύσεων – EΤΕπ, ο κ. Άλκης Δρακινός, Αναπληρωτής Επικεφαλής Γραφείου Αθήνας, Ευρωπαϊκή  Τράπεζα  Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης – EBRD, ο  κ. Ανάστασιος Ταστάνης, πρόεδρος ΟΑΣΑ, η κ. Ιωάννα Κοντούλη, Πρόεδρος της  «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ»- ΚτΥπ ΑΕ , ο κ. Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, Δήμαρχος Πεντέλης, η κ.Ιωάννα Σαμπράκου, Αντιπρόεδρος ΕΜηΠΕΕ και Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, εκπρόσωποι επενδυτών όπως ο κ. Σωτήρης  Ανδρεούλης, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΤΕΣΕ – Ενωση  Εταιρειών ΑΤΕΣΕ – ΔΟΜΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, της  ΕΠΑΔΥΜ (Ενωση  Εταιρειών ΗΛΕΚΤΩΡ-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις), εκπρόσωποι δήμων που προωθούν έργα με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Εχει επίσης προσκληθεί ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος,  εκπρόσωποι κομμάτων κα. Ανάμεσα στους συντονιστές των ενοτήτων  του φόρουμ η κ. Aντα Σεϊμανίδη, συντονίστρια της Πρωτοβουλίας  Α-Energy Investments, ο κ. Αλέξανδρος Βραχνός, επιστημονικός συνεργάτης, η κ. Αναστασία Ψωμιάδη,   Γενική Διευθύντρια Apson κα.  

Την εκδήλωση, αναμένεται να παρακολουθήσουν κορυφαία στελέχη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, καθώς επίσης Περιφερειών  και Δήμων, εκπρόσωποι κατασκευαστικών φορέων και  οργανισμών, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και ελληνικών χρηματοδοτικών φορέων,  στελέχη πρεσβειών, αρμόδια στελέχη κομμάτων, μέλη του ΤΕΕ, εκπρόσωποι των ΜΜΕ  κλπ. Στο κλείσιμο και κατά τη διάρκεια του γεύματος της εκδήλωσης θα υπάρχει δυνατότητα συναντήσεων – networking για τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Μέγας χορηγός του συνεδρίου είναι η ΔΕΗ ΑΕ.   Βασικός χορηγός επικοινωνίας, ο  Όμιλος Direction Business Network.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα παρακαλούσαμε να αποστείλετε ένα απαντητικό mail στην ίδια διεύθυνση με το όνομα και την ιδιότητά σας, ή να απευθυνθείτε στην κ.Ρούλα Ζορμπά, Υπεύθυνη γραμματείας  Τ:  210 6912183210 6912505 , Κ: 6944 836874, Ε: office.aenergy@gmail.com. 

 

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.