Εσθονία: ο «ψηφιακός γίγαντας» της Ευρώπης

Ανέπτυξε το Skype και έκανε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ρουτίνα δίνοντας μαθήματα και know how σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η Εσθονία άφησε πίσω της την παραδοσιακή οικονομία της ξυλείας και του χαρτιού για να γίνει συνώνυμο της καινοτομίας, μια χώρα που η e-καθημερινότητα της είναι παράδειγμα για όλες τις χώρες: όλοι οι πολίτες της Εσθονίας διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το ίντερνετ είναι «κοινωνικό δικαίωμα». Η εκπαίδευση και η επικοινωνία παιδιών, γονιών, δασκάλων γίνεται μέσω διαδικτύου… και αλλα πολλά.

Καιρός να τα ανακαλύψουμε!

Την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε στην ζωντανή εκπομπή με τον NGRadio.gr, με δύο δημοσιογράφους οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσιογραφική αποστολή στο Ταλίν, με την ευκαιρία της άσκησης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τη βαλτική χώρα, το τρέχον εξάμηνο.. Μαζί μας θα είναι οι Γιώργος Λαμπράκος του ACTION 24 και του zoomnews.gr και ο Αργύρης Παπαστάθης από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή στο www.europeforall.gr και στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο Facebook. Στείλτε από σήμερα τα ερωτήματα σας στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #EU4U.